MataróDinàmicsMataró impulsa la gestió de residus a Llatinoamèrica

Mataró impulsa la gestió de residus a Llatinoamèrica

spot_img

Mataró, protagonista en l’acord per la creació de la Red Iberoamericana de Gestión de Residuos para la Economía Circular.

El Consorci de Residus del Maresme, el TecnoCampus i la Universidad Internacional Iberoamericana de México (UNINI-MX) han arribat a un acord per la creació de la Red Iberoamericana de Gestión de Residuos para la Economía Circular. El passat 2 de març es va firmar el conveni per la creació de RIGREC, acrònim amb el qual s’ha batejat aquest projecte. La iniciativa compta, a més, amb un convidat d’honor: la Secretaría de Medio Ambiente, Biodiversidad y Cambio Climático (SEMABICC) del govern de l’estat de Campeche (Mèxic). RIGREC neix amb l’objectiu de generar coneixement acadèmic i, al mateix temps, aportar experiència pel que fa a la gestió de residus urbans sota els paràmetres de sostenibilitat i economia circular.

En aquest sentit, des del Consorci de Residus del Maresme s’aportarà la part més pràctica de transferència de coneixement i d’intercanvi d’experiències, ja que és una entitat que ha impulsat en el seu territori una gestió eficient i avançada tecnològicament del residu i que, des de ja fa uns anys, ha posat en marxa un important projecte d’economia circular al Maresme. Per la seva part, des del TecnoCampus i UNINI-MX es treballarà des de la perspectiva acadèmica, impulsant el desenvolupament de programes formatius i de recerca en l’àmbit de l’economia sostenible i la circularitat. La feina de SEMABICC, per la seva banda, constituirà a projectar l’experiència d’aquestes dues institucions en l’àmbit de la gestió de residus per poder-la implementar en la societat de Campeche.

Els orígens de la iniciativa

Aquesta iniciativa que acaba de veure ara la llum es va començar a gestar fa gairebé un any, l’abril de 2020. Va ser llavors quan la Dra. Alina Pascual de la Universidad Internacional Iberoamericana de México, i la Dra. Mar Isla, del TecnoCampus, i Carles Salesa, del Consorci de Residus del Maresme, van exposar el seu interès per posar en marxa una iniciativa que fomentés la formació i la recerca de les dues universitats, sumant-hi, al mateix temps, la transferència de coneixements i l’experiència del Consorci de Residus del Maresme.

Aquesta iniciativa que acaba de veure ara la llum es va començar a gestar fa gairebé un any, l’abril de 2020

La firma del conveni va tenir lloc presencialment a la Sala de Juntes de SEMABICC, a Campeche. De la mateixa manera, es va connectar virtualment amb la trentena de participants que no hi van poder ser en directe. L’alcalde de Mataró, David Bote, fent funcions de president del Consorci de Residus del Maresme, hi va participar, acompanyat per Carles Salesa, director General del Consorci i responsable tècnic de RIGREC. Per part del TecnoCampus, hi van assistir Josep Luis Checa, com a director general, i Maria del Mar Isla Pera, com a professora investigadora i responsable tècnica de RIGREC

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img