MataróCulturaL'agenda de Santes: últim acte Únic i tronada de fi de festa

L’agenda de Santes: últim acte Únic i tronada de fi de festa

spot_img

Us presentem l’agenda detallada de Les Santes 2021. Un resum de tots els actes que es podran viure a Mataró del 24 al 29 de juliol.

Dijous 29 de juliol

La cigala i la formiga

Espectacle / 11h i 19h / Escola Torre Llauder

Espectacle de titelles i música per als més petits de casa. La companyia Xip Xap ens convida a viatjar per totes les estacions de l’any: quan les fulles dels arbres canvien de color i cauen, quan comença a nevar i quan tornen a cantar els ocells amb la primavera. Ajudats per les cançons, ens expliquen una història que parla de l’amistat, de les diferents maneres de veure la vida i de com encarar-la… buscant l’ofici que més ens agradi.

Mostra de balls de les comparses de Mataró

10:30h i 12:30h / Plaça de l’Ajuntament

D’una manera alternativa, però amb la mateixa intenció de captivar. A Les Santes 2021 no ens quedarem sense compartir moments màgics amb les nostres figures i comparses. Cada dia al matí ballaran i encendran foc a la plaça de l’Ajuntament.

Fot-li foc

19h / Escola Maristes Valldemia

Un dels actes centrals de Les Santes 2021 serà una mostra de balls i enceses de les colles de diables de la ciutat: les Diablesses de Mataró, el Ball de Diables Atabalats de Cerdanyola, els Diables de la Llàntia i Ball de Diables de Mataró.

Tiravol

Espectacle / 19h i 21h / Jardins de l’Antic Escorxador

Un espectacle amb acrobàcies inèdites, que desafien la frontera entre la perxa xinesa, el fil i la dansa. Tiravol, producció de la companyia Daraomaï, ens transportarà cap a un univers aeri, amb ressons de tambors, carregat d’emocions i energia. Gaudirem d’una cadència temerària entre la força i la fragilitat. Dansa, malabar i bellesa units en un sol tot.

El Último Tributo

Concert / 21h i 23:30h / Port de Mataró

Concert tribut al mític grup El Último de la Fila, interpretat per la banda El Último Tributo. Podrem tancar els ulls i imaginar-nos que estem davant del grup que va fer història els anys 80 i 90. La guitarra ens recorda molt a la d’en Quimi Portet i el cantant té el mateix fil de veu que Manolo García. Vibrarem de nou amb les mítiques “Insurrección” i “El loco de la calle”.

Tarta Relena

Concert / 21h i 23:30h / Escola Josep Montserrat

Folk tronadet i gregorià progressiu. Així descriuen el seu estil, les dues integrants del grup, Marta Torrella i Helena Ros. Tarta Relena neix el 2016 com un projecte de dues cantants per explorar a cappella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals. Una eina clau és l’electrònica amb què resignifiquen les melodies sense deixar de banda els seus orígens. 

Nakany Kanté

Concert / 21h i 23:30h / Escola Marta Mata

Nakany Kanté és pura energia. Nascuda a Guinea Conakry, i establerta des de fa uns anys a Barcelona, és un bon exemple del mestissatge musical fet amb cura i amor. L’artista combina guitarres mandingues, djembés, carabasses, teclats i bateries… I toca estils d’aquí i d’allà: pop, afrobeat, soukous i una mica de so cubà. 

We are not heroes

Concert / 21h i 23:30h / Escola Rocafonda

La banda mataronina té un directe potent amb la seva música rock amb influències funk, punk i blues. We are not heroes té un estil fresc i personal i una gran força damunt els escenaris. És un grup que destaca com a banda de coversmashups i mescles inimaginables. Bons, dolents, herois i vilans, el seu primer treball d’estudi.

Porto Bello

Concert / 21h i 23:30h / Parc Central

Porto Bello és festa en estat pur. Són d’Altafulla i canten en català. Són joves i arribats carregats d’energia. Des del 2017 han publicat tres treballs plens de temes d’aquells que semblen creats per sonar en festes majors. Reivindiquen un port abstracte i inexistent que tots tenim situat a la nostra imaginació, on sonen melodies del món sencer, barrejant-les amb la música que ens fa moure aquí: ska, reggae, rumba, rock, punk…

Únic. Balls, sons i emocions

Acte de cultura popular / 21:45h i 23:30h / Plaça de l’Ajuntament 

“Únic. Balls sons i emocions” és l’espectacle dirigit pel músic i creador Llibert Fortuny. Els membres de les colles, l’Agrupació Musical del Maresme i Fortuny, un dels grans referents musicals del país i creador multidisciplinari, han anat teixint un acte que combina la música en directe i la presència de les figures, amb un potent contingut audiovisual.

Tornada de fi de festa

Espectacle pirotècnic / 1h / Diversos punts de la ciutat

Espectacle pirotècnic de fi de festa. L’espectacle pirotècnic més gran de l’any es dispararà des de diversos indrets de la ciutat. El cel de Mataró acollirà les figures lluminoses des de diferents punts, de manera que tothom pugui visualitzar alguna de les parts del castell de focs.  Si teniu la possibilitat, sortiu al balcó, pugeu als terrats i busqueu els colors i formes al cel!

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img