MataróCulturaL'agenda de Santes: Matinades, missa de Les Santes i Castell de Focs

L’agenda de Santes: Matinades, missa de Les Santes i Castell de Focs

spot_img

Us presentem l’agenda detallada de Les Santes 2021. Un resum de tots els actes que es podran viure a Mataró del 24 al 29 de juliol.

Dimarts 27 de juliol

Matinades

7h / Diversos indrets de la ciutat

A partir de les 7 del matí, des de diversos punts de la ciutat, les gralles anunciaran l’inici de la diada amb el tradicional toc de matinades. Enguany, donada l’excepcionalitat del moment, ho faran des dels balcons. No faltarà l’espetec dels voladors.

Toc d’ofici missa de Les Santes

9h i 10h / Basílica de Santa Maria

A les 9 en punt, també amb presència de pirotècnia, es donarà pas al Toc d’ofici. Serà un inici de dia de Festa Major amb la sonoritat que el caracteritza. A partir de les 10h, també a Santa Maria, hi tindrà lloc la Missa de Les Santes, presidida pel bisbe monsenyor Sergi Gordo. Durant l’ofici s’interpretarà la Missa de Glòria de mossèn Manuel Blanch, sota la direcció del mestre Francesc Cortés i Mir.

Mostra de balls de les comparses de Mataró

10:30h i 12:30h / Plaça de l’Ajuntament

D’una manera alternativa, però amb la mateixa intenció de captivar. A Les Santes 2021 no ens quedarem sense compartir moments màgics amb les nostres figures i comparses. Cada dia al matí ballaran i encendran foc a la plaça de l’Ajuntament.

Embolic a la granja

Espectacle / 11h i 19h / Escola Torre Llauder

Una sàtira en forma de faula dels conflictes actuals de la nostra societat explicats d’una manera senzilla, reflexiva i amb molt bon humor. Un dia desapareix un ou de la senyora Gallina. Fruit d’això, comença un gran embolic i sorgeixen desconfiances entre els habitants de la granja. Espectacle de la Companyia la Baldufa.

Perceptions

Espectacle / 11h i 19h / Pati del Cafè Nou

La companyia francesa Bivouac presenta aquest espectacular espectacle de circ que alterna la dansa aèria, l’acrobàcia, el pal xinès i la música en directe. En un món incert i caòtic, tots els acròbates busquen l’estabilitat dins d’una impressionant estructura quadrangular que marca el ritme a aquests virtuosos del circ.

Fot-li foc

19h / Escola Maristes Valldemia

Un dels actes centrals de Les Santes 2021 serà una mostra de balls i enceses de les colles de diables de la ciutat: les Diablesses de Mataró, el Ball de Diables Atabalats de Cerdanyola, els Diables de la Llàntia i Ball de Diables de Mataró.

Coral La Nota

Concert / 19h i 21:30h / Parròquia Sant Josep

La coral mataronina ens ofereix un repertori que farà el delit dels assistents: hi trobarem l’optimisme de grans musicals i peces que són autèntics himnes que tothom reconeixerà i que formen part de la nostra vida. John Rutter, John Lennon, McCartney i molt més.

Cobla Ciutat de Girona

Ballada de Sardanes / 19:30h / Pati de la residència Sant Josep

El pati de la residència serà el centre de trobada de la sardana per la Festa Major. El dia festiu de la ciutat és costum escoltar sardanes al carrer estret d’en Pujol, on diu la tradició que van néixer les santes patrones. Aquest 27 de juliol la trobada canvia d’indret i hora, però gaudirem de la possibilitat de ballar sardanes amb la cobla Ciutat de Girona.

Mélodie Grimard

Concert / 21h i 23:30h / Escola Josep Montserrat

Quan una pianista d’origen francès es posa a tocar flamenc pot passar de tot. Les cançons de Mélodie Grimard són mestissatge pur i a cada peça explica la seva pròpia història, la hibridació de la formació clàssica amb la música més actual, sempre tenint ben present la tradició flamenca.

Big Band Jazz Maresme

Concert / 21h i 23:30h / Escola Marta Mata

La grandíssima banda de jazz que tenim a la ciutat participa un any més a la Festa Major i porta un convidat d’excepció. Agustí Burriel és un dels millors crooners que hi ha, un amant de Frank Sinatra i un gran cantant de blues i de la Swing Era.

[l o f] de Cristian & Mario

Espectacle / 21h i 23:30h / Escola Rocafonda

[ l o f ] és un espectacle de dansa urbana produït per l’Aula de Teatre de Mataró que parla de la vida, dels colors, la diversitat i l’amor en el sentit més pur. Sense limitacions, ni etiquetes, sense judicis ni disculpes. És fruit d’un procés de creació per a joves que es va realitzar l’any passat en una convocatòria oberta a ballarins i ballarines. La selecció que en va sorgir va treballar amb els coreògrafs Mario Jiménez i Cristian Jiménez aquest espectacle ple de vida.

La Principal de la Bisbal

Concert / 21h i 23:30h / Parc Central

La Principal de la Bisbal repetirà presència a la Festa Major de Mataró. Aquest any ens porta un espectacle molt especial, buscant rememorar els històrics concerts de finals del segle XIX, anomenats popularment com a serenates. L’objectiu, però, no és mostrar les obres més representatives dels antics concerts de Festa Major, sinó renovar i actualitzar aquest format de concert totalment acústic en formació de cobla.

Coetus

Concert / 21h i 23:30h / Port de Mataró

Una de les grans cites de Les Santes 2021. A Mataró els vam poder veure el 2017 dins el festival Poesia i+, on vam poder degustar la màgia de percussions i veu que desprenen els seus concerts. Coetus vol dir literalment unió, trobada, interacció. Després d’un any difícil, això és el que necessitem.

Castell de Focs

Espectacle pirotècnic / 23h / Diversos punts de la ciutat

L’espectacle pirotècnic més gran de l’any es dispararà des de diversos indrets de la ciutat. El cel de Mataró acollirà les figures lluminoses des de diferents punts, de manera que tothom pugui visualitzar alguna de les parts del castell de focs.  Si teniu la possibilitat, sortiu al balcó, pugeu als terrats i busqueu els colors i formes al cel!

Únic. Balls, sons i emocions

Acte de cultura popular / 21:45h i 23:30h / Plaça de l’Ajuntament

“Únic. Balls sons i emocions” és l’espectacle dirigit pel músic i creador Llibert Fortuny. Els membres de les colles, l’Agrupació Musical del Maresme i Fortuny, un dels grans referents musicals del país i creador multidisciplinari, han anat teixint un acte que combina la música en directe i la presència de les figures, amb un potent contingut audiovisual.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img