Mataró Salut La vacunació redueix un 80% les taxes d'infecció dels sanitaris

La vacunació redueix un 80% les taxes d’infecció dels sanitaris

S’ha començat a veure l’efecte de la vacuna en els professionals sanitaris, on es produeix una reducció del 80% de les infeccions

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha destacat que, tal com s’havia observat en l’entorn residencial, també s’ha començat a veure l’efecte de la vacuna en els professionals sanitaris, on es produeix una reducció del 80% de les infeccions.  També ha anunciat que s’han trobat dos casos de variant brasilera que corresponen a un clúster de 6 persones i que ja s’ha començat a fer l’estudi del brot complex.

Variant més infecciosa

Argimon ha explicat que aquesta nova variant causa més infecció: “Tampoc hi ha encara prou evidències per afirmar que les noves variants facilitin més la reinfecció de persones que ja hagin patit la malaltia o que la vacuna no sigui eficaç en aquestes noves mutacions”. Pel que fa a la situació epidemiològica, el secretari de Salut Pública ha explicat que en els últims tres dies la variant britànica és cada cop més present i s’aproxima als nivells de la variant originària de Wuhan, amb una presència del 30-32% a tot el territori català ■

Articles similars

Comentaris

Anunci Publicitari

Instagram

El més popular

Dones amb història: Rocafonda, el Palau i l’Havana

Tres dones; tres barris; tres històries. Continuem amb els especials sobre els barris de Mataró. Parlem de Rocafonda, el Palau i l'Havana.

Molins i Vista Alegre: emprenadors creatius i joves implicats

Hem visitat Sweet Annie i Paleotraining Mataró, dos models de negoci innovadors. També entrevistem l'Andrea Sánchez, de l'AV de Molins.

Peramàs i les Esmandies: la llar de tots

Créixer amb referents és bàsic. Sens dubte, les Esmandies s'erigeix en la gran 'agitadora' de la vida social i cultural de Peramàs.