MataróCulturaL'Hospital de Mataró incorpora una nova tècnica amb làser per operar la...

L’Hospital de Mataró incorpora una nova tècnica amb làser per operar la pròstata

spot_img

El sagnat en la intervenció és molt menor i la mitjana de dies que el pacient ha d’estar ingressat a s’ha reduït fins a les 48-72 hores.

L’Hospital de Mataró farà un centenar d’intervencions anuals d’hiperplàsia benigna de pròstata amb làser. El Servei d’Urologia va incorporar fa un any aquesta tècnica amb làser Holmium, considerada la més avançada en el tractament de la pròstata.  La hiperplàsia és la patologia urològica benigna més freqüent en els homes, i afecta a més de la meitat dels majors de 50 anys, ja que la pròstata es van engrandint inevitablement amb l’edat.

Aquesta cirurgia làser es va iniciar a l’Hospital de Mataró el març de 2021 i aquest any s’espera arribar al centenar d’intervencions amb aquesta tècnica. Els resultats han estat molt positius, ja l’ús del làser comporta un menor sagnat durant la intervenció, cap pacient ha requerit transfusió postoperatòria (mentre que la taxa de transfusions en la cirurgia oberta és del 10%, aproximadament) i la mitjana de dies que el pacient ha d’estar ingressat a l’hospital s’ha reduït fins a les 48-72 hores, enfront els 4-5 dies que requereix la cirurgia oberta.

A l’Hospital de Mataró, els uròlegs que realitzen aquesta tècnica són Mauro Sbriglio i Juan Llopis. Segons Sbriglio, “els resultats són molt similars a la cirurgia oberta però minimitzant les complicacions, ja que com no es fa cap incisió, no hi ha ferida i s’eviten infeccions i es redueix el dolor postoperatori” ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img