MataróCulturaL’Hospital de Mataró genera la seva pròpia energia solar i redueix les...

L’Hospital de Mataró genera la seva pròpia energia solar i redueix les emissions

spot_img

Les plaques fotovoltaiques instal·lades a la teulada van generar el 4,4% de l’electricitat consumida pel centre durant el segon semestre de l’any passat.

El juny de l’any passat l’Hospital de Mataró va començar a generar la seva pròpia energia amb l’entrada en funcionament de 762 plaques fotovoltaiques ubicades a la teulada i instal·lades per Endesa X. Es tracta d’una de les instal·lacions més grans per a autoconsum que hi ha avui en un centre sanitari públic de Catalunya: una superfície de 1.600 m² dedicada a transformar la llum del sol en electricitat.

Durant sis mesos, la instal·lació va produir 237.500 kWh, el 4,4% del total de l’energia consumida al llarg de tot l’any. Aquesta energia solar generada és l’equivalent al consum elèctric anual dels centres de Cirera Molins i Argentona. L’energia solar de l’Hospital de Mataró va permetre reduir la contaminació atmosfèrica que causa el centre en estalviar 47,5 tones d’emissions de diòxid de carboni (CO₂), el principal cas d’efecte hivernacle.

Aquesta quantitat equival a la capacitat d’absorció de gairebé 50 arbres. L’autoconsum s’afegeix a l’estratègia de substitució progressiva de bombetes per LED a tots els nostres centres, el que redueix la necessitat de consum elèctric. De moment, ja se n’han substituït un 65% de tota la il·luminació dels centres del Consorci. La posada en marxa de la teulada solar de l’Hospital de Mataró comporta una fita important del compromís del Consorci amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient. La planta fotovoltaica ha sigut dissenyada i posada en servei per Endesa X, qui va ser l’adjudicatària del concurs públic que va fer el Consorci Sanitari del Maresme.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img