Anunci Publicitarispot_img
DestacatsL'Hospital de Mataró va realitzar durant 2020 més de 120 cirurgies de...

L’Hospital de Mataró va realitzar durant 2020 més de 120 cirurgies de càncer de mama

spot_img

Tot i la pandèmia, el nombre d’intervencions per tractar lesions de càncer de mama durant el 2020 va augmentar un 8% respecte a l’any anterior.

La Unitat de Patologia Mamaria de l’Hospital de Mataró va operar, durant 2020, un total de 121 pacients per patologia mamaria maligna, un 8% més que durant el 2019. Del total de pacients intervingudes, el 45% tenia entre 50 i 70 anys i un 67% va rebre un tractament quirúrgic conservador, un percentatge que va creixent any rere any. Al 33% restant se’ls va practicar una mastectomia.

Hospital de dia

Durant la pandèmia, l’activitat de l’Hospital de Dia tampoc es va aturar i es va atendre un total de 144 pacients amb diagnòstic de càncer de mama amb tractament actiu. El nombre de pacients que van iniciar la quimioteràpia per aquesta patologia durant el 2020 va ser de 71 dones.

El càncer de mama compta amb 5.000 nous casos cada any a Catalunya, però amb una supervivència del 90%. Al Maresme, les pacients diagnosticades de càncer en el programa de cribratge es manté estable respecte anys anteriors (24.8%), malgrat el fet que, a causa de la situació de pandèmia per la COVID-19, el programa va estar aturat durant un temps ■

Anunci Publicitarispot_img
Anunci Publicitarispot_img

Articles similars

Anunci Publicitarispot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img