MataróDinàmicsHoko: transformar l'adversitat en roba que marca el camí

Hoko: transformar l’adversitat en roba que marca el camí

spot_img

Hoko representa un cas d’èxit d’una empresa mataronina que neix en un moment de crisi global i que ha sabut consolidar-se dins del mercat tèxtil

Hoko significa camí. Vam néixer en una època adversa i vam decidir marcar-nos el nostre propi camí combinant coneixement i tecnologia amb un toc d’artesania i humanitat per poder oferir una línia de roba esportiva de gran qualitat a un preu raonable. La contínua al·lusió al japonès i a la seva cultura es deu a la nostra sintonia amb els seus valors. La cultura de l’esforç i el treball per aconseguir un objectiu són dos elements que tot esportista coneix de primera mà.

El camí és allò que recorrem tots aquells que ens hem marcat un objectiu”. Amb aquesta filosofia fundacional, Hoko neix a Mataró el 2009 de la mà de Joaquín León, un treballador tradicional del sector tèxtil al Maresme. En plena crisi econòmica, i veient que l’empresa on treballava perillava, León va decidir seguir el seu instint i marcar el pas triant una nova ruta; un nou camí.

Com a corredor de proves de llarga distància, l’empresari va apostar per crear una marca de roba esportiva feta amb polipropilè, una fibra òptima, revolucionària per a l’època i que ningú utilitzava. Des de Mataró, doncs, es va innovar situant el polipropilè com a epicentre de tots els productes de la marca. Aquesta fibra és aïllant del fred i la calor, no absorbeix aigua, no agafa males olors ni tampoc es pot tenyir o destenyir.

Vida útil i valor afegit

Amb més d’una dècada de vida, Hoko s’ha consolidat totalment dins del mercat, obrint tres botigues físiques a Mataró, Sabadell i Madrid i fent venda digital per diferents punts del panorama internacional. Tot i que la majoria dels seus clients són a Espanya, l’empresa mataronina també exporta el seu producte a Estats Units, Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia, Canadà, Costa Rica o Mèxic.

La clau de l’èxit de Hoko és la superior vida útil de tots els seus articles. Cadascun d’ells té una mitjana de vida de 10 anys, fet que satisfà el client i ajuda a convertir l’empresa en una entitat sostenible dins del planeta. A diferència dels processos tèxtils que s’utilitzaven amb anterioritat, a Hoko la producció està totalment robotitzada. Es carrega el disseny de cada article en una màquina de forma electrònica i aquesta fa la peça sencera, ja amb el patró i el tallatge incorporat ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img