MataróElena Díaz: "El Govern Aragonès té Mataró deixada"

Elena Díaz: “El Govern Aragonès té Mataró deixada”

spot_img

Els socialistes reclamen que els pressupostos incorporin la construcció de cinc equipaments educatius i sanitaris pactats amb la Generalitat

El PSC de Mataró ha demanat al Govern de la Generalitat que incorpori al seu pressupost d’inversions els compromisos contrets amb la ciutat de Mataró en referència a tres centres educatius i dos centres d’atenció primària que l’executiu s’havia compromès a posar en marxa l’any 2022. Ho ha fet aquesta tarda, davant els barracons de l’Institut Cinc Sènies, un dels centres afectats, a través dels regidors Xesco Gomar i Laura Seijo, la primera secretària del PSC de Mataró, Núria Padilla, i de la diputada Elena Díaz Torrevejano.

El regidor Xesco Gomar, portaveu socialista a l’Ajuntament, ha manifestat que «fa més de cinc anys Mataró reclama la construcció del nou Institut Cinc Sènies i de nous edificis per les escoles d’infantil i primària Germanes Bertomeu i Joan Coromines, com es va pronunciar el Ple». A més, Gomar ha recordat que «el 2019, l’aleshores conseller Bargalló va comprometre’s davant l’alcalde David Bote a construir, en primer lloc, el nou Institut Cinc Sènies i, posteriorment, els nous edificis per les escoles Germanes Bertomeu i Joan Coromines i aquest 2022 no n’hi destinen ni un euro, ni tan sols pel projecte executiu de l’Institut, on els alumnes han d’estudiar en barracons.»

Per la seva banda, Laura Seijo, que és regidora de Benestar Social i promoció de Salut, ha denunciat «la manca de recursos a l’atenció primària, incapaç d’atendre la demanda d’usuaris, malgrat l’esforç titànic dels i les professionals». Seijo també ha posat de manifest que el CAP Rocafonda-Palau no podrà obrir-se l’últim trimestre de 2022, com s’havia compromès la Generalitat, sinó l’any 2025 «ja que la partida que consta per l’any 2022 és irrisòria, mentre que les que es preveuen entre els anys 2023 i 2025 ja són importants». La regidora també ha fet notar que «no hi ha cap dotació pressupostària per la construcció del nou CAP Cirera-Molins, malgrat el compromís assolit amb el Govern Aragonès d’iniciar la construcció entre el darrer trimestre de 2022 i el primer de 2023».

Els socialistes han presentat, aquest matí, una Declaració Institucional a la Junta de Portaveus, aprovada per unanimitat dels grups municipals, en aquest mateix sentit. Núria Padilla, primera secretària del PSC de Mataró, ha qualificat aquestes mancances d’«escàndol» i ha denunciat «la deixadesa del Govern Aragonès amb la ciutat de Mataró en temes com la seguretat ciutadana o, ara, l’absència de les inversions que ells mateixos s’havien compromès a enllestir l’any que ve ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img