Anunci Publicitarispot_img
MataróNotíciesLa Fundació El Maresme reivindica llibres de lectura fàcil per a persones...

La Fundació El Maresme reivindica llibres de lectura fàcil per a persones amb discapacitat

spot_img

Són milers les persones que veuen vulnerat el seu dret a la cultura en no poder entendre la major part dels llibres i documents

La Fundació El Maresme, entitat d’iniciativa social que promou i impulsa la inclusió social de les persones amb discapacitat, s’ha sumat a la campanya impulsada per Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, per aconseguir que s’editin més llibres de lectura fàcil per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Són milers les persones que veuen vulnerat el seu dret a la cultura i a la informació, en no poder entendre la major part dels llibres i documents.

Per això, la Fundació es posiciona al costat de Dincat per reclamar que s’impulsi la lectura fàcil (LF), un mètode de creació, adaptació i validació de documents perquè siguin més fàcils de llegir i entendre.

En concret, el sector demana que s’escriguin més llibres en lectura fàcil i que les editorials prenguin consciència d’aquesta necessitat, apostant per l’edició i publicació de llibres en aquest format.

Llibres infantils

Una altra problemàtica amb què es troben les persones amb discapacitat intel·lectual és que moltes vegades es veuen obligades a llegir llibres o contes infantils o clàssics de la literatura, per la manca de publicacions de les novel·les més actuals en Lectura Fàcil.

De fet, i segons dades de l’Associació de Lectura Fàcil, malgrat ser el segon país amb més llibres publicats en LF, el 2020, tan sols es van publicar 25 títols en aquest format

Anunci Publicitarispot_img

Articles similars

Anunci Publicitarispot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img