spot_img
MataróSalutEducació i Salut treballen en un pla de salut mental per aplicar...

Educació i Salut treballen en un pla de salut mental per aplicar als centres educatius

spot_img

El pla de salut mental ha de servir per abordar la incidència que la pandèmia ha deixat en els centres educatius

Els Departaments de Salut i Educació treballen en un pla general de salut mental per aplicar als centres educatius. Aquest projecte ja havia començat abans de la pandèmia, però l’esclat del coronavirus va obligar a aturar-ho tot. Ara, un cop assolida una relativa normalitat a escoles i instituts, la iniciativa s’ha reprès. Així ho ha assegurat el conseller d’Educació en funcions, Josep Bargalló, en una entrevista a l’ACN. El pla de salut mental ha de servir per abordar la “incidència” que la pandèmia ha deixat en els centres educatius, on s’han detectat “més conductes disruptives” relacionades directament amb la situació viscuda.

Els resultats preliminars d’un estudi elaborat pel Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu han revelat com els estudiants s’han enfrontat a diferents problemàtiques. Segons les dades obtingudes, al voltant del 40% dels estudiants han expressat dificultats per reincorporar-se a les classes a l’inici de curs, amb un grau variable depenent de si estudien en centres amb complexitat baixa, mitjana o alta.

Els problemes més freqüents expressats han estat les dificultats per concentrar-se, per llevar-se d’hora de nou i per recuperar els hàbits d’estudi. Les taxes han estat similars en els alumnes dels centres d’alta i baixa complexitat, mentre que els estudiants dels instituts de complexitat mitjana han expressat menys dificultat. Mentre que en els centres d’alta complexitat els alumnes han viscut més angoixa, estrès i ansietat en la tornada als centres i han manifestat una preferència menor per l’ensenyament virtual, als centres de baixa complexitat s’ha viscut una por al contagi major.

Al servei dels centres

Fins ara, Educació ha anat tractant els problemes que ha anat detectant, “alguns més greus que d’altres”, i posant serveis especials en aquells centres que ho han necessitat. L’objectiu, però, és enllestir un pla general de salut mental que permeti a Salut tenir serveis específics que, en coordinació amb Educació, puguin anar a les escoles quan sigui necessari. “Tenim 5.400 centres i escaig, no tindrem 5.500 psicòlegs”, apunta el conseller. La idea és un servei que treballi “col·lectivament i estigui a disposició de l’escola” ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img