MataróDinàmicsDones amb impuls: empreses liderades per dones de casa nostra

Dones amb impuls: empreses liderades per dones de casa nostra

spot_img

Després de conèixer el projecte cultural internacional que s’està gestant a Mataró de la mà de Maria Rovira, ara us volem presentar una entitat que està impulsant i acompanyant l’emprenedoria de dones empresàries de tota la província de Barcelona. Dóna’t un Impuls és una associació sense ànim de lucre creada a Mataró que ofereix suport per enfortir i impulsar negocis liderats per dones de la província de Barcelona. Compta amb 68 sòcies empresàries i té com a presidenta a Anna de Quirós, bròker d’assegurances i sòcia directora de Cobertis amb oficines a Mataró, Badalona, Manresa i Barcelona. L’Anna, a més, està molt implicada dins del teixit empresarial mataroní, formant part de la junta del NEM Mataró, i també del sector de l’emprenedoria i l’empresa a Catalunya, sent membre de la directiva de PIMEC i actuant com a vocal a la Cambra de Barcelona.

“Estic vinculada a molts organismes i entitats del sector empresarial, però l’activitat que duem a terme a Dona’t un Impuls m’emociona moltíssim”, reconeix Anna de Quirós. A banda d’organitzar formacions i crear esdeveniments dirigits a les dones empresàries de Mataró i tota la província, l’associació arriba molt més enllà. D’una banda, promou les relacions interprofessionals del col·lectiu d’empresàries i emprenedores, fomentant el networking i la creació de noves sinergies de treball entre sòcies. S’impulsa la formació empresarial de les associades mitjançant cursos i viatges de coneixement amb caràcter nacional i internacional, en els quals es visiten empreses de referència. De la mateixa manera, Dona’t un impuls crea llaços amb altres associacions amb interessos afins i amb les diferents administracions públiques. L’associació també impulsa l’accés de les dones a càrrecs directius, promou la conciliació familiar basada en la corresponsabilitat i col·labora en la dinamització econòmica de l’entorn.

L’evolució de Dona’t

Des de la seva creació a Mataró el 2010, Dona’t un impuls ha experimentat un constant creixement de sòcies, mentre camina cap a la total professionalització. “Ha canviat la tipologia de sòcia. Es va començar com un projecte de barris gestionat per l’Ajuntament per actuar com un punt de trobada per a dones de Mataró. Més endavant ens vam formalitzar com a associació i vam començar a mirar cap a les professions liberals. També vam obrir l’espectre. No només tenim sòcies mataronines. També comptem amb empresàries que treballen a Mataró i que tenen molts clients al Maresme”, exposa Anna de Quirós. De cara al futur, Dona’t un impuls vol continuar innovant i obrint nous espais de sinergia per a l’emprenedoria.

“A partir d’ara tots els esdeveniments que organitzem seran oberts: tant per dones com per homes empresaris. Nosaltres defensem la corresponsabilitat i, per tant, no volem excloure cap col·lectiu. Els homes són els primers que han de ser-hi presents per saber què és la corresponsabilitat”, relata de Quirós. Si hi ha dues paraules que defineixen l’Anna són energia i passió. Aquest caràcter és compartit amb totes les sòcies emprenedores de Dona’t un impuls. “M’enamoro dels projectes i crec molt en l’associacionisme. Sempre he pensat que cada persona ha d’intentar fer del seu món un lloc millor i el meu món és l’empresa i la dona. Em dedico al sector de les assegurances, així que ajudar al meu entorn és el que més m’agrada”, exposa Anna de Quirós.

Un espai de comoditat

Com diem, Dona’t un impuls compta amb prop d’una setantena de sòcies empresàries. Una d’elles és l’Àngels Espelt, propietària de la botida de moda i sabates Coll Store des de fa més de 30 anys. El negoci té més de 120 anys d’història, ha passat per quatre generacions i també s’ha especialitzat en vendre col·leccions de productes de diferents àmbits que sorprenen (vi, cremes de cara o mitjons de bambú, per exemple). “Entenem la nostra missió com la de crear un somriure davant del mirall. No tant la venda en si. Durant la pandèmia vam interioritzar aquesta idea. Mentre tot estava tancat ens vam posar al costat de la nostra gent, donant valor i obrint-nos al món a través de les xarxes socials. D’aquesta manera hem acabat convertint la botiga en un espai social; en un espai de comoditat on la gent ve a gaudir d’una experiència de compra”, relata Àngels Espelt. Durant els mesos més durs del confinament, la nostra protagonista va innovar, posant-se davant de la càmera per crear vídeos relacionats amb la moda i amb productes de Coll Store. Els vídeos van tenir una acollida increïble i ja s’han integrat com a part del dia a dia del negoci.

Sempre sumant

“Sempre he viscut l’associacionisme com a un element clau per sumar. Formar part de Dona’t un impuls ens ha ajudat a totes a ampliar mires i a posar-nos en contacte amb persones que ens acaben ajudant en el nostre projecte empresarial”, afirma la propietària de Coll Store. Les sinergies creades a Dona’t van impulsar l’Àngels a digitalitzar totalment la seva empresa i a entendre que havia de delegar la part financera a una professional especialitzada, també sòcia de l’associació. “L’empresa ha guanyat molta competitivitat. El meu cas demostra que estar a Dona’t un impuls només fa que sumar. Al final, caminar sola per la vida és un esport de risc. Sempre és millor conèixer persones amb més talent que tu en certes coses per aprendre i sumar esforços”, reitera l’Àngels Espelt.

Descobrir la bioarquitectura

La Sílvia Rodríguez Mallafré, impulsora del despatx d’arquitectura Sílvia Mallafré, bioarquitectura i interiorisme, forma part de Dona’t un impuls des del seu inici. “Quan arriba la gran crisi del 2008 jo treballava associada al despatx d’un arquitecte. No arribaven projectes i no es podia facturar. Aleshores vaig decidir que volia formar-me a nivell d’empresa i vaig descobrir una iniciativa de l’Ajuntament de Mataró que permetia a dones amb diferents projectes empresarials viatjar a llocs diferents d’Europa per conèixer empreses i aprendre com treballaven”, ens explica la Sílvia. La primera aventura d’emprenedoria a l’estranger va ser a Londres i després van venir-ne d’altres. “Durant els dos anys que va durar el programa vam poder visitar Microsoft, Dropbox o Facebook. Vam establir vincle directe amb moltes dones empresàries i vam decidir crear l’associació Dona’t un impuls, un cop l’Ajuntament de Mataró va cloure el programa”, afegeix la disenyadora d’interiors especialitzada en bioarquitectura. La Sílvia Rodríguez també compleix amb el patró de persona curiosa, inquieta i que explora tendències dins del món empresarial. “Fa anys vaig tenir la idea de crear una empresa de disseny d’interiors online. Em van fer una entrevista a Rac1 i gràcies a això vaig guanyar el primer client. Des d’aleshores hem anat evolucionant, fent ja una gran aposta per la bioarquitectura i l’interiorisme corporatiu. Som un despatx molt especialitzat”, destaca.

Crear espais saludables

La bioarquitectura és una disciplina professional que consisteix a crear espais residencials sans. S’hi protegeix la salut de les persones que els habiten, ja que cadascun d’aquests projectes té en compte els factors que intervenen a la nostra vida. És a dir, al final el concepte bioarquitectura engloba tota aquella arquitectura que busca establir unes relacions equilibrades entre allò construït, el medi ambient, l’entorn i les persones que habiten aquests espais. A més, a nivell constructiu, s’intenta donar la millor resposta i ús als recursos energètics del lloc, per així generar el menor impacte possible sobre el medi ambient local. Cal apuntar que la Sílvia va estudiar un postgrau en Bioarquitectura al TecnoCampus, que treballa per tot el Maresme i la província de Barcelona i que també ha creat altres projectes amb diferents sòcies del Dona’t.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img