MataróDissenyen un programa informàtic que millora la dispensació de medicaments

Dissenyen un programa informàtic que millora la dispensació de medicaments

spot_img

Els equips de Farmàcia i de Sistemes d’Informació han dissenyat conjuntament un programa informàtic que optimitza el procés

Professionals del Consorci Sanitari del Maresme dissenyen un programa informàtic que millora el procés de la dispensació ambulatòria de medicaments hospitalaris. Els medicaments hospitalaris de medicació ambulatòria s’utilitzen, principalment, per tractar el VIH, l’esclerosi múltiple, el càncer, la malaltia inflamatòria immunomediada, entre d’altres.

Cada dia, més de 70 persones passen per l’Hospital de Mataró a recollir medicaments que requereixen d’un control i seguiment especial i que, per tant, no es poden comprar a les farmàcies. Ara, un programa informàtic desenvolupat pels equips de Farmàcia i Sistemes d’Informació optimitza tot aquest procés. El dispensari de farmàcia ambulatòria de l’Hospital de Mataró va gestionar l’any passat 17.800 dispensacions de medicaments, de prescripció i especial seguiment hospitalari.

Control dels fàrmacs

Aquests medicaments requereixen d’un registre i validació farmacèutica per garantir l’adequada indicació i seguiment del pacient (variables clíniques, contraindicacions, interaccions, adherència i durada).

Els equips de Farmàcia i de Sistemes d’Informació han dissenyat conjuntament un programa informàtic que optimitza el procés tot facilitant el seguiment i millorant la seguretat del registre.

Així doncs, el nou aplicatiu llegeix la targeta sanitària del pacient i mostra la medicació a dispensar, calculant alhora la data de la propera dispensació en funció de la dosi prescrita. També permet el registre dels lots dispensats per garantir la traçabilitat del fàrmac

Foto: CSDM.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img