MataróCulturaEl Col·legi d'Advocats de Mataró demana al Parlament Europeu reformes contra l'ocupació...

El Col·legi d’Advocats de Mataró demana al Parlament Europeu reformes contra l’ocupació il·legal

spot_img

Maria Pastor ha comparegut davant la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per exposar les mancances de la llei espanyola

La degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró (ICAMAT), Maria Pastor, ha comparegut aquest davant la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per exposar les mancances de la llei espanyola a l’hora d’actuar amb celeritat davant les ocupacions il·legals d’immobles. Com a representant de la Comissió de Normativa del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i el Consell de l’Advocacia de Catalunya (CICAC), Pastor ha exposat que l’actual legislació processal no disposa d’instruments per tal que el propietari d’un habitatge ocupat pugui recuperar la possessió de l’immoble de forma ràpida i eficaç.

Pastor ha exposat que la Comissió de Normativa ha preparat una proposta de modificació legislativa de per tal que s’adopti per part del jutge la mesura cautelar de desallotjament en el termini màxim de 48 hores des de la petició, així com una modificació per tal de protegir d’immediat els drets de les víctimes en la comprovació del delicte i identificació del delinqüent.

“Les ocupacions il·legals creen un estat d’alarma i temor als ciutadans i generen inestabilitat social, econòmica i jurídica, a més de suposar una vulneració de la protecció de la propietat. Per això demanem també reforçar les garanties processals de les actuacions que puguin derivar de l’article 7 de la Llei de Propietat Horitzontal“, explica Maria Pastor, degana de l’ICAMAT.

Parlant de Mataró

La degana ha posat d’exemple la situació de la ciutat de Mataró, que pateix 2’6 ocupacions il·legals cada dia segons dades de l’Ajuntament. Un escenari que es repeteix a moltes ciutats a tota Espanya.

“He sol·licitat al Parlament Europeu que posi en marxa una investigació per constatar les diferents vulneracions dels drets fonamentals. Demanem que visitin l’estat i les comunitats autònomes, ciutats com Mataró o altres localitats que siguin exemple d’aquesta problemàtica i que s’entrevistin amb les organitzacions civils i professionals per tal de realitzar un informe que contribueixi a l’adopció d’una estratègia que inclogui mesures més eficaces”, afegeix Pastor. La voluntat és que la Comissió elevi al debat parlamentari les conclusions de l’informe per tal de forçar les accions correctores que s’estimin oportunes ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img