MataróSalutUn defecte genètic causaria els casos greus de COVID-19

Un defecte genètic causaria els casos greus de COVID-19

spot_img

Mataró i el CSdM participen en un estudi publicat a ‘Science’ que mostra com un defecte genètic explicaria els casos greus de COVID-19

Mataró i el Consorci Sanitari del Maresme participen en un estudi publicat a ‘Science’ que mostra com un defecte genètic explicaria els casos greus de COVID-19. El CsdM va ser el primer de Catalunya en avaluar i aprovar una investigació que aplega més de 300 centres de tot el món. El Maresme ha col·laborat aportar-hi mostres i en la traducció i adaptació del protocol als centres catalans, facilitant així la seva implantació al nostre país. La recerca realitzada mostra que la resposta autoimmune a l’interferó propi, causada per un defecte en el gen TRL7, és el principal factor de mal pronòstic de la COVID-19.

Què és l’interferó? 

Davant d’una infecció, el cos humà produeix unes proteïnes anomenades interferons (IFN tipus I), que són  clau, per exemple, en la resposta immunitària davant de la COVID-19. Si el gen TRL7 del sistema immunitari funciona malament produeix uns autoanticossos que actuen contra els interferó de tipus I que el nostre mateix cos ja ha produït per lluitar contra el coronavirus. Com a conseqüència, les persones que tenen el gen TRL7 defectuós tenen més risc de patir una versió greu de la malaltia, i més probabilitats de morir.

L’edat i el sexe són factors de risc? 

Aquest defecte genètic augmenta amb l’edat i és més freqüent en homes que en dones, el que ajudaria a explicar perquè la COVID-19 és més greu en persones grans que en joves, i en homes que en dones.

On puc consultar els estudis? 

Aquests són, en síntesi, els resultats que mostren dos estudis publicats recentment a la revista ‘Science Immunology’ liderats per la Universitat Rockefeller de Nova York i l’Hospital  Necker-Enfats Malades de París, i que es fonamenten en les dades aportades per més de 300 hospitals i centres de recerca de tot el món, el Consorci Sanitari del Maresme d’entre ells ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img