MataróCulturaLa façana marítima de Mataró, protagonista de les 48 Hores Open Puig...

La façana marítima de Mataró, protagonista de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch

spot_img

El patrimoni de Mataró des del mar serà el protagonista de la 12a edició de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch: des de l’estació de tren, la farinera, el Cafè de Mar o l’ermita de Sant Simó. La façana marítima de la ciutat serà reivindicada a través de visites guiades gratuïtes que es realitzaran el matí dels dies 19 i 20 de novembre. La ciutadania podrà redescobrir la importància de la façana de Mataró vinculada al patrimoni del mar, del ferrocarril i del passat industrial de la ciutat.

Mataró Façana Mar és el lema d’enguany i es posa l’accent en els valors de la façana a mar de la ciutat, aquells que li atorguen caràcter i que esdevenen, en definitiva, la millor carta de presentació de la ciutat. Per aquesta 12a edició es proposa un únic itinerari que, començant al braç del port, permetrà fer un  recorregut guiat per visitar i conèixer un total d’11 edificis i/o espais públics amb valor de patrimoni: L’estació de tren, l’antiga nau d’emmagatzematge de Renfe, la farinera, la fàbrica Cabot i Barba, el passatge de Santa Magdalena, el vapor Gordils, el Cafè de Mar, el Passeig marítim, el búnquer de la platja, les cases del Callao i l’ermita de Sant Simó.

El recorregut incorpora també els elements de patrimoni natural que formen part de la façana marítima de la ciutat: les dunes de la platja, l’alguer i la Riera de Sant Simó. Des de l’any 2011 l’Ajuntament de Mataró dedica un cap de setmana del mes de novembre a divulgar el patrimoni de la ciutat, convidant a participar de forma gratuïta de visites guiades i activitats per experimentar en pròpia persona els valors, característiques i els diferents aspectes del patrimoni de la ciutat.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img