MataróDinàmicsCooperar mentre descobreixes noves cultures

Cooperar mentre descobreixes noves cultures

spot_img

Cooperating Volunteers ofereix experiències de voluntariat a nivell internacional. Ja ha fet viatjar a prop de 23.000 voluntaris pel món.

Viatjar, descobrir cultures que mai hauries imaginat i, alhora, generar un impacte positiu en la comunitat on aterres. Aquesta experiència de pur intercanvi cultural és la que promou l’empresa mataronina Cooperating Volunteers, fundada el 2013 per Albert Molina, graduat en Mitjans Audiovisuals al TecnoCampus. Cooperating Volunteers ofereix experiències de voluntariat a nivell internacional, a través de la coordinació i l’assessorament als voluntaris interessats. L’empresa va començar gràcies a un viatge a Uganda. Albert Molina va descobrir-hi un món amb moltes coses per fer i pocs mitjans. Aquella experiència el va dur a constituir la companyia a Espanya, la qual s’ha convertit en la referència estatal del turisme solidari i en una de les més prestigioses a nivell internacional. Cooperating Volunteers, instaurada a Mataró, treballa en tot tipus de projectes al llarg dels cinc continents del planeta. En total, l’empresa ofereix experiències de voluntariat a quasi 40 països i ja ha fet viatjar pel món a prop de 23.000 voluntaris. Normalment els voluntariats són d’entre dues i tres setmanes, i sempre en ubicacions totalment segures que garanteixin viure una bona experiència d’intercanvi cultural. Cooperating Volunteers treballa en múltiples camps: la cura d’infants en orfenats, l’ensenyament, la sanitat o el desenvolupament i la construcció.

Actuar per canviar

Amb el lema ‘Petites accions per canviar el món’, Cooperating Volunteers vol posar en valor la tasca dels voluntaris internacionals. Segons la companyia mataronina, és precisament la suma de totes aquestes accions individuals el que millora el món, i a poc a poc converteix la societat en humanitat. Segons Albert Molina, rebre el suport del TecnoCampus i poder iniciar la seva aventura empresarial a la incubadora va ser de gran ajuda. “Vam viure una experiència molt positiva. Sobretot perquè coneixes altres emprenedors que tiren endavant projectes totalment diferents, però dels que aprens molt. Només has d’observar”, afirma el CEO de Cooperating Volunteers.

Cooperating Volunteers ofereix experiències de voluntariat a nivell internacional. Ja ha fet viatjar a prop de 23.000 voluntaris pel món

Els emprenedors del TecnoCampus comparteixen una característica: “la passió pel que fan”. Aquesta és, sens dubte, la clau per tenir èxit en qualsevol projecte empresarial. “Jo recomano a tothom que vulgui iniciar una aventura d’empresa que el tema que esculli sigui una motivació personal”, apunta Molina. Com veieu, des d’una aula d’estudi de Mataró es pot crear un pla que t’acabi portant a la jungla d’Uganda o a una remota zona costanera de Colòmbia. Només cal tenir una idea i l’empenta necessària per atrevir-se a desenvolupar-la ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img