MataróCulturaCOOP Maresme ha facilitat la creació de 39 noves empreses

COOP Maresme ha facilitat la creació de 39 noves empreses

spot_img

Aquestes empreses han generat 144 llocs de treball en els darrers cinc anys, una seixantena dels quals entre 2020 i 2021, anys de pandèmia

Entre 2016 i 2021 Coop Maresmel’Ateneu Cooperatiu del Maresme, ha acompanyat directament la constitució de 39 empreses cooperatives i entitats d’economia social i solidària. En total, totes aquestes empreses han generat 144 llocs de treball en els darrers cinc anys, una seixantena dels quals entre 2020 i 2021, anys de pandèmia. A més, en els cinc anys de vida de l’ateneu, 5.648 persones han participat de les activitats que s’hi han organitzat.

Per altra banda, entre 2016 i 2021 al Maresme s’han impulsat 11 Projectes Singulars, també finançats pel Programa d’Economia Social de la Generalitat els quals s’han materialitzat en la constitució de 7 empreses i en la creació de 76 llocs de treball. 

Aquestes són algunes de les dades facilitades en roda de premsa al Cafè de Mar de Mataró en la presentació del balanç dels cinc primers anys del Programa d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. A la presentació hi van participar Josep Vidal, director general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat; Berta Mundó, coordinadora de Coop Maresme, i Pau Serrat, de la plataforma digital UpmeUp, un dels Projectes Singulars que el Programa d’Economia Social està impulsant a la comarca enguany.

Berta Mundó, coordinadora de Coop Maresme, va destacar que per primera vegada és a anys vista, l’Ateneu duplica el nombre d’entitats promotores passant de 6 a 12 i incorporant-ne diverses de la comarca. Coop Maresme vol esdevenir un referent en economia social a tota la comarca, més enllà de Mataró. A més d’incorporar entitats d’arreu del territori, Coop ha reobert els punts d’atenció a l’Economia Social i Solidària a diferents municipis, els quals va haver de tancar per la pandèmia.

Entre els objectius que l’ateneu es fixa assolir en els pròxims tres anys hi ha arribar a nous col·lectius, com per exemple les dones de més de 50 anys aturades o les persones amb situació administrativa irregular; enfortir i teixir una relació propera promovent la intercooperació amb les entitats i cooperatives a les quals han ajudat a constituir i, en definitiva “impulsar un nou model econòmic per la comarca basat en propostes d’una economia per la vida”, com va remarcar la coordinadora. 

El cas d’UpmeUp

La plataforma UpmeUp és liderada per la cooperativa Facto juntament amb Tecnocampus, Tuataramente, Fundació Maresme i Priori Advocats, i té per objectiu posar en marxa una plataforma digital de recerca d’oportunitats laborals entre empreses i persones en l’àmbit de l’economia social i empreses amb impacte positiu. “UpMeUp serà una aplicació que s’està desenvolupant amb una tecnologia de match (trobada) entre persones i empreses o entre persones i persones per tal que puguin emprendre plegades”, ha dit un dels seus integrants. La fita és crear un espai on accedir per buscar talent i buscar feina ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img