MataróCulturaConverses del Posidònia Fest: Cine Nuria, música a compàs real

Converses del Posidònia Fest: Cine Nuria, música a compàs real

spot_img

Amb ‘Año Luz’, Cine Nuria segueix buscant la inspiració al cel i al mar Mediterrani. El grup mataroní ha incorporat un nou membre: Irene Regader

Cine Nuria és un dúo de Mataró, format per Fernando Herrero i Leo Rey. Després dels primers EP’s, ‘Cine Núria’ (2017) i ‘Otro Futuro’ (2019), la banda  ha tornat a submergir-se, encara més, en sons vitalistes que ja predominaven en els seus anteriors treballs. Fa uns mesos, el duet del Maresme ens avançava dos singles com a degustació. Aquest cop, completen la feina ensenyant-nos la resta d’un EP que tanca el cercle pel que fa a temàtica i estil.

Año Luz‘ vol quantificar la llum i la cruesa de les relacions humanes amb ritmes pop en totes i cadascuna de les seves variants. Sota la producció de Carlos René, Cine Nuria segueix buscant la inspiració al cel i al mar Mediterrani amb el fil conductor d’un equip guanyador: guitarres comercials i melodies vocals fàcils de cantar.

Han aconseguit una col·lecció de cançons boniques on ensenyen una sèrie d’arranjaments i recursos creatius gràcies al treball conjunt amb el productor. La llum de la música deixa com a llargues ombres unes lletres incòmodes centrades en la pèrdua d’un mateix o d’éssers estimats. En els últims mesos, Cine Nuria ha incorporat la figura d’Irene Regader (PAD i samplers)

Què us suposa actuar al Posidònia Fest?

Doncs ens fa molta il·lusió. Vam rebre la proposta del nostre segell, Segell Microscopi. Tot va venir amb una mica d’intriga. Primer ens van dir que ens guardéssim el 3 de setembre per actuar al Port de Mataró. Ens va semblar una mica estrany, però després de veure la remodelació estem convençuts que serà un nou punt de referència per fer música a la ciutat. Quan vam saber que tocaríem al costat de Pau Vallvé, ho vam celebrar molt.

Què us sembla el nou Port?

Doncs ha quedat preciós. En Fernando ja hi havia actuat fa molts anys, en un local que es deia Underground. Era una època on el Port entrava una mica en decadència, però en tenim un gran record. La veritat és que ens sembla perfecte tota iniciativa que neixi a Mataró per incentivar la cultura. Com a ciutat, creiem que sempre necessitem molt més en la qüestió cultural. A Mataró hi ha grans músics i grups. Sempre que anem a assajar als locals, sempre hi ha vida. Fa falta tenir més plataformes o llocs on tocar. El Posidònia Fest és una bona oportunitat per visibilitzar els músics de casa nostra.

Cal donar més veu al talent local?

Creiem que sí. Aquest festival és una bona oportunitat per fer-ho. Fer venir a Mataró artistes que tenen un gran cartell i que venen moltes entrades, o llegendes com la Maria del Mar Bonet, pot ajudar als grups emergents a créixer. Fins i tot gent de Mataró que no ens coneix pot saber de nosaltres. Per impulsar la cultura, sempre acaben faltant coses, així que tota iniciativa és benvinguda.

Per quin moment passa Cine Nuria?

Doncs venim d’uns mesos anteriors on hem estat estrenant el nostre nou EP, ‘Año Luz’. El concert d’estrena al Clap va servir per fer oficial la incorporació de la Irene Regader com a nou membre de Cine Nuria. Creiem que el nou treball està agradant, perquè estem immersos en un bon ritme de concerts. Hem tingut la sort d’anar surfejant les ones i anar esquivant pandèmies, rebrots i d’altres situacions problemàtiques. També hem evolucionat una mica a nivell de promoció, entenent que cal estar més presents als mitjans de comunicació, fent entrevistes i anant a programes. El cert és que estem molt contents.

Per què decisiu incorporar un nou membre?

Feia temps que pensàvem que el grup demanava un reforç pel que fa al ritme. La Irene toca el PAD i els samplers, però realment és multi instrumentista. Amb ella aconseguim una evolució del coixí rítmic. Abans, concert rere concert sentíem que anàvem una mica despullats en el tema del ritme. La seva incorporació també ens permet repartir la responsabilitat del directe i aconseguir un set molt més rodó. La veritat és que el feeling ha estat molt bo des de l’inici. El públic ha notat que hi ha bona connexió. Al final això és molt important dins d’un grup: forjar amistat. Es viuen moments molt bonics i d’altres de més intensos, així que l’amistat ho equilibra tot.

Hi haurà més canvis a Cine Nuria?

Segurament sí. El grup al final és com un riu on sempre hi van passant coses. No és un grup d’un protagonista principal. Aquí no hi ha egos. Ens agrada que tothom pugui fer un pas endavant.

Què sentirà el públic quan us escolti?

Doncs ens agradaria transmetre pau. És cert que les nostres lletres no són de la màxima alegria, però la música que les acompanya sí que és molt vitalista. Ens agradaria aportar bons feelings a la gent que vingui al Posidònia Fest. Generar la sensació que comencem a sortir de tot aquest procés tan lent i difícil que hem viscut tots. Us esperem a Mataró!

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img