MataróDinàmicsUn campus tecnològic de pura innovació

Un campus tecnològic de pura innovació

spot_img

El campus Xnergic se centra en la creació d’un videojoc, de dissenys d’espais i elements en 3D i de la programació.

En èpoques de Nadal, els més joves estan acostumats a participar en campus esportius. Però aquesta no és l’única fórmula viable per generar un model de campus d’èxit. El campus Xnergic, impulsat pel TecnoCampus de Mataró, n’és un exemple. Està basat en una filosofia clara: acostar la tecnologia i la innovació a través d’activitats com la creació d’un videojoc, de dissenys d’espais i elements en 3D i de la programació. La darrera edició del campus de Nadal Xnergic va comptar amb un ampli ventall d’activitats online on cada participant podia aprendre i expandir les seves habilitats creatives en diferents àmbits. “Els tallers donen suport a nivell tècnic, perquè a les aules es fan moltes coses teòriques, però no hi ha una vessant tan pràctica. Hi ha habilitats tècniques cap al coding, el 3D i el disseny tèxtil”, relatava Marco Antonio Rodríguez, organitzador de l’activitat i professor del Grau de Disseny i Producció de Videojocs al TecnoCampus. Durant el Nadal i els dies de Reis, els joves d’entre 12 i 18 anys participants van aprendre a través de Zoom a crear un escenari Nadalenc en 3D, a programar mods pel videojoc Minecraft, a dissenyar articles de moda en tres dimensions i a utilitzar el motor de videojocs Unity per crear el seu propi joc.

Els tallers, al detall

Al taller Christmas Box Studio, els estudiants van interactuar amb els softwares que fan servir artistes professionals de 3D, per poder crear un escenari amb textures i llums nadalenques. Al taller de programació de mods per Minecraft, es creen ítems, blocs, textures de videojoc i s’aprèn una base sòlida de programació escrita. Per altra banda, els assistents també van rebre formació per utilitzar les diferents eines que té el motor de videojocs Unity. A més, al taller de disseny de moda virtual, tots els inscrits van dissenyar les seves pròpies peces de roba fent servir el programari de simulació 3D Marvelous Designer.

també comptava amb un taller de tèxtil intel·ligent

Taller de tèxtil intel·ligent

El campus Xnergic també comptava amb un taller de tèxtil intel·ligent gratuït i forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial. Els inscrits van aprendre a cosir circuits en la roba que permetin incorporar LEDS que s’encenguin amb acció d’un petit interruptor. També es van tractar aspectes d’electromagnetisme i programació en els teixits. Els participants d’aquest taller van rebre a domicili un kit amb totes les eines necessàries per tal de realitzar l’activitat a casa en una sessió online. Com s’observa, malgrat viure la realitat de dificultat actual, el TecnoCampus segueix invertint recursos i enginy per transmetre els valors de la innovació ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img