MataróEsportsL'aventura de Marc Roure: un mataroní als Jocs Olímpics d'hivern

L’aventura de Marc Roure: un mataroní als Jocs Olímpics d’hivern

spot_img

El rider mataroní Marc Roure, de 23 anys, va ser contractat pel comitè organitzador dels Jocs Olímpics com a obridor de pista pels riders d’snowboard.

Aquest febrer s’han celebrat a Beijing (Xina) els Jocs Olímpics d’hivern. Des de la distància hem presenciat com la vallesana Queralt Castellet feia història guanyant una medalla de plata en la modalitat halfpipe d’snowboard. Però a casa nostra, a Mataró, hi hem descobert un testimoni d’allò més interessant. El rider mataroní Marc Roure, de 23 anys, va ser contractat pel comitè organitzador dels Jocs Olímpics com a obridor de pista pels riders d’snowboard. Avui ens explica la seva aventura a Pequín.

Què és un obridor?

“Un obridor de pista és la persona que s’encarrega de provar el circuit de la prova per assegurar-se que totes les condicions siguin les més òptimes pels competidors”, relata Roure. La disciplina on ha treballat en Marc és la d’snowboard cross, una cursa a tota velocitat compartida per quatre riders i on només els dos més ràpids classifiquen per la següent fase. “En funció de les condicions del clima, la velocitat pot variar molt i això fa que puguis arribar o no a completar tots els salts del circuit. Per seguretat, els obridors hem de provar el traçat abans que ningú”, exposa. Com és lògic, no tothom pot fer d’obridor: es necessita tenir un rànquing mundial molt alt, però no estar competint activament en la Copa del Món. Aquest perfil, poc habitual, és l’actual d’en Marc Roure, internacional amb la federació espanyola i amb experiència en les màximes competicions mundials, però que enguany havia deixat d’assistir a les grans cites.

Un assessor fiable

Al final, els obridors treballen directament pel comitè organitzador i es converteixen en una espècie d’assessors esportius. “Abans de cada entrenament i prova dels esportistes ho revisem tot, completem els circuits i ens demanen si cal modificar alguna cosa”, ens explica el nostre protagonista.

Una gran experiència

Dels seus 12 dies a la Xina, en Marc en destaca el fort xoc cultural que ha sentit. “Jo i un altre obridor alemany treballàvem només amb xinesos. A l’hotel bombolla on estàvem tot era en xinès, gairebé ningú parlava anglès i no funcionaven les clàssiques aplicacions com Google, Instagram, Facebook o YouTube. Em vaig fer un expert del WeChat, la xarxa social xinesa”, exposa el rider mataroní. Tot i això, l’organització dels Jocs ha estat “brillant”, inclús “excessiva per la forma que tenim de pensar a Europa”. “Per anar a la Xina a treballar vaig haver d’omplir més de 25 formularis. Els xinesos són ultra planificadors i ho portaven tot al detall. Tothom s’hi involucrava en massa”, ens assegura per acabar

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img