MataróCultura“Apostar pel talent de proximitat és una bona manera de fer cultura”

“Apostar pel talent de proximitat és una bona manera de fer cultura”

spot_img

Entrevista a David Mullor i Carles Moreno, responsables del Segell Microscopi i promotors del Posidònia Fest. Ens endinsem al món de la música.

Buscar alternatives; treballar de forma diferent per arribar a llocs inesperats amb menys recursos que els ‘grans competidors’ del negoci. Quan en el nostre entorn hi detectem projectes empresarials que generen valor afegit, els hem de valorar. És el cas de Microscopi, segell discogràfic mataroní que s’ha fet un lloc en la indústria creant una identitat totalment oposada a la dels transatlàntics del ‘showbusiness’.

Microscopi aposta per artistes que vulguin autoeditar les seves produccions, oferint-los tots els serveis que necessiten: des de la gravació, fins a la distribució, publicació i promoció dels seus discs. A Microscopi, a diferència de les discogràfiques tradicionals, la música és propietat del músic. El segell està coordinat per David Mullor i Carles Moreno. Entre tots dos promouen a un bon grapat d’artistes catalans de gran projecció, molts d’ells mataronins. Microscopi organitzarà del 3 al 5 de setembre el seu primer festival de música a Mataró. Serà al Port, sota el títol de Posidònia Fest

Quina és la filosofia de Microscopi?

Som un segell que no és agressiu amb els músics i els artistes. Per nosaltres, el més important no són els drets de la música, sinó respectar el creador. A Microscopi ens dediquem a fer la feina que els músics no poden fer. Els deixem lliures per crear i nosaltres gestionem la feina que fan. Tenim cura d’ells, perquè són els protagonistes més importants de la història.

Per què es crea el Posidònia Fest?

Doncs la idea de fer un festival de música comença abans de la pandèmia. És un projecte ambiciós, però el cert és que l’arribada del coronavirus ho va aturar tot. Malgrat això, la intenció i les ganes es van mantenir intactes. Hem seguit treballant i, quan hem trobat el forat, el moment i els suports necessaris, ens hi hem llençat de cap. Creiem que és important poder fer cultura a Mataró; on Microscopi treballa. El Posidònia Fest ens obsequiarà amb sis concerts i una mescla d’artistes molt coneguts amb d’altres d’emergents.

El Posidònia ha de ser el festival de Mataró?

Sí. La nostra idea és aquesta: aconseguir que el Posidònia Fest i Mataró vagin de la mà durant molts anys. Volem consolidar el festival a la ciutat. Nosaltres treballem a Mataró i ens encanta promocionar artistes mataronins i de la resta de Catalunya. Ens agrada fer les coses a casa i tenir sempre presents les propostes artístiques de territori i de proximitat. Creiem que aquesta és una manera maca de fer cultura i de generar identificació.

Què sentirà el públic al Posidònia Fest?

Hem pensat en un festival de petit format buscant un seguit de sensacions. Hi haurà 250 cadires. L’objectiu principal és que el públic connecti totalment amb els artistes i vegin i sentin concerts de màxima qualitat. La idea és acostar els músics a l’audiència. Pensem que el Posidònia Fest és una gran oportunitat per gaudir d’una experiència musical que va més enllà d’escoltar música. L’entorn del Port genera unes vistes immillorables i la llum de les tardes d’estiu, també. A més, les entrades del festival són de dia. Per tant, tothom qui vingui gaudirà de dos concerts i d’una jornada estiuenca de primera a prop del mar.

Quin estils musicals hi trobarem?

L’espectre musical del festival comença amb el pop independent de Cine Nuria, un grup mataroní de molta projecció. El mateix 3 de setembre actua un artista ja molt consolidat com Pau Vallvé, metre que el dia 4 tindrem una nit de cantautores mediterrànies amb Lia Sampai i Maria del Mar Bonet. L’últim dia del festival, el 5 de setembre, gaudirem de les actuacions de Gessamí Boada i Txell Sust, totes dues de Mataró. La Gessamí té un estil pop amb tocs de jazz, mentre que la Txell ha preparat un repertori de versions interpretades per homes però amb veu femenina

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img