spot_img
Mataró8 barris de Mataró, amb saldo negatiu de persones nascudes al territori

8 barris de Mataró, amb saldo negatiu de persones nascudes al territori

spot_img

En els darrers 20 anys (2000-2019), Mataró presenta un saldo positiu de 19.585 persones nascudes fora de l’OCDE

L’estudi ‘Segregació urbana i desigualtats intermunicipals’, elaborat per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) a petició de l’Ajuntament, ens ofereix diverses conclusions interessants. Una d’elles se centra en les dinàmiques migratòries i en el moviment poblacional als barris de Mataró.

Entre els anys 2000 i 2019, els barris amb major creixement poblacional van ser Cerdanyola, Palau Escorxador, Eixample i Rocafonda. Segons l’estudi, actualment els sectors de la ciutat amb la població més jove són Palau Escorxador i Rocafonda, els barris amb més població nascuda fora de Catalunya, entorn el 50%, i amb més població estrangera, entorn el 33%.

Pèrdua de nascuts al territori

Segons les dades analitzades a través del padró municipal (2000-2019), l’estudi posa de manifest com vuit barris de la ciutat tenen un saldo negatiu de persones residents i que han nascut a Espanya. La dada es calcula a partir de la diferència entre els veïns i veïnes que han nascut al país, xifra a la qual cal restar-li les baixes que s’han donat al llarg dels últims 20 anys.

Cerdanyola (-3.827), Palau Escorxador (-390), Rocafonda (-1324), Vista Alegre (-500), Molins (-780), la Llàntia (-223), Peramàs (-468) i Pla d’en Boet (-222) acumulen un saldo negatiu de nascuts al territori de -7734 persones en les dues últimes dècades.

En contrapartida, cap barri de la ciutat presenta un saldo negatiu d’altes i baixes de persones nascudes fora de l’OCDE. Recordem que l’OCDE és una organització internacional integrada per 36 països: Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Canadà, República Txeca, Xile, República de Corea, Dinamarca, República Eslovaca, Eslovènia, Espanya, Estats Units, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Islàndia, Israel, Itàlia, Japó, Letònia, Lituània, Luxemburg, Mèxic, Noruega, Nova Zelanda, Polònia, Portugal, Regne Unit, Suècia, Suïssa i Turquia.

En els darrers 20 anys (2000-2019), Mataró presenta un saldo positiu de 19.585 persones nascudes fora de l’OCDE, principalment procedents del Magreb, l’Àfrica subsahariana i països asiàtics. On més es concentra la pèrdua d’habitants nascuts al territori és a Cerdanyola (-3.827) i Rocafonda (-1324) ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img