MataróCultura70 dones intervingudes per endometriosi en tres anys a l'Hospital de Mataró

70 dones intervingudes per endometriosi en tres anys a l’Hospital de Mataró

spot_img

L’endometriosi es produeix quan hi ha teixit endometrial que creix fora de l’úter, la qual cosa provoca inflamació i dolor.

L’endometriosi es produeix quan hi ha teixit endometrial que creix fora de l’úter, la qual cosa provoca inflamació i dolor. 1 de cada 10  dones en edat reproductiva pateix aquesta malaltia crònica i incapacitant.

L’equip de ginecologia del Consorci Sanitari del Maresme atén les pacients d’endometriosi de forma personalitzada, segons els símptomes i la gravetat, i també té molt en compte el desig de la dona de ser mare a l’hora de decidir el tractament. En els últims tres anys, unes 70 dones han hagut de passar per quiròfan a l’Hospital de Mataró per aquesta malaltia.

Infradiagnòstic

El fet que un 20% de les dones amb endometriosi no presentin símptomes i que en molts altres casos es confonguin els símptomes amb dolors normals de la menstruació, fa que es tardi una mitjana de 8 anys en confirmar el diagnòstic de la malaltia.

Això pot suposar unes 10 hores setmanals d’absentisme laboral durant la menstruació en els casos greus.

Com es tracta? 

El tractament més comú són els antiinflamatoris i anticonceptius hormonals. Però hi ha casos que requereixen una intervenció per ressecar  quistos o adherències.

Problemes d’infertilitat. Fins al 40% de les dones que tenen dificultats per tenir fills pateixen endometriosi, ja que la malaltia pot influir en la fertilitat de diverses maneres: distorsiona l’anatomia de la pelvis, produeix adherències, deixa cicatrius en les trompes de Fal·lopi, causa inflamació en les estructures de la pelvis, altera el funcionament del sistema immunitari, canvia l’entorn hormonal dels òvuls, perjudica la implantació de l’embaràs i altera la qualitat de l’òvul ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img