Mataró1.671 persones ateses per dia: les dades de l'atenció primària a Mataró

1.671 persones ateses per dia: les dades de l’atenció primària a Mataró

spot_img

De mitjana, al llarg del 2020, l’atenció primària va atendre 1.671 persones cada dia: 200 més que les que s’atenien diàriament l’any anterior

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) gestiona tres equips d’atenció primària (Mataró Centre, Cirera-Molins i Argentona). De mitjana, al llarg del 2020, els seus professionals van atendre 1.671 persones cada dia: 200 més que les que s’atenien diàriament l’any anterior (es va passar de 349.000 visites realitzades el 2019 a 402.300 l’any passat).

Aquest increment, però, es produeix sobretot a partir de l’abril; així, aquests equips multidisciplinaris de metges, infermeres, treballadors socials, auxiliars i administratius van respondre a un increment de gairebé 6.000 visites mensuals entre les atencions al centre, al domicili i telefòniques.

Les proves PCR (un test era gairebé anecdòtic fins llavors) aporten altra dada significativa: el centres d’atenció primària van recollir el 40% de les 33.100 PCR realitzades al llarg de l’any al CSdM.

Visites no presencials

La consulta no presencial, sigui telefònica o virtual, pràcticament no era utilitzada pels professionals de l’Atenció Primària fins a l’any passat. En canvi, arran de la pandèmia, es va convertir en un nou canal de comunicació amb el pacient que complementa l’atenció presencial. Així, els tres CAP del Consorci van haver de crear agendes de consultes no presencials i, durant el quart trimestre de 2020 es van realitzar unes 263.000 consultes no presencials: 97.094 a Cirera-Molins, 88.436 a Mataró Centre i la resta a Argentona.

Aquestes xifres inclouen les visites del metge de família, infermeria, pediatria, odontòleg, treball social i atenció a l’usuari. Des de fa unes setmanes, els tres centres de primària del CSdM estan treballant per recuperar progressivament les visites presencials

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img