MataróNotíciesEl 14% de la població de Mataró ja té la primera dosi...

El 14% de la població de Mataró ja té la primera dosi de la vacuna

spot_img

18.008 persones han rebut la primera dosi de la vacuna a la ciutat. Només un 5.5% de població ha rebut les dues dosis

D’ara fins a l’estiu, les fases de vacunació entren en una etapa clau: cal accelerar al màxim la velocitat per assolir l’abans possible la immunitat de grup. Segons dades de Salut, 18.008 habitants de Mataró, un 14% de la població de la ciutat, ha rebut ja la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. Del total dels 129.661 habitants que té el municipi, però, només un 5.5% de la població (7.114 persones) pot dir que ja compta amb les dues dosis posades.

Després de viure dues setmanes amb un ritme de vacunació menys fluïd, sembla que les coses tornen a millorar, tot i que la velocitat segueix sense ser òptima. Entre l’11 i el 24 de març no es van puntxar ni 1.000 primeres dosis a Mataró, tot i que 2.800 segones dosis van ser administrades (3.800 vacunes en total). Del 28 de març al 3 d’abril, les dades indiquen que s’han punxat 3.952 primeres dosis i prop de 400 segones dosis.

Cribratge massiu al TecnoCampus

Aquest dijous ha començat un cribratge massiu a la comunitat universitària del TecnoCampus. El cribratge és voluntari i s’adreça a tota la comunitat universitària (estudiants, professors i altres professionals) sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades. Les persones que presentin clínica compatible o suggestiva de Covid-19 no podran participar-hi i se’ls dirigirà al seu centre d’atenció primària. En els punts de cribratge, s’hi farà la prova PCR, mitjançant l’automostra nasal, i també el test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per detectar anticossos ■

Els passos següents

Gairebé 100 dies després de l’inici de la campanya de vacunació, Catalunya ha assolit la xifra d’un milió de persones amb la primera dosi. L’arribada, divendres passat, de 168.000 vacunes d’AstraZeneca ha permès accelerar el ritme. Les persones que ja han rebut tot el cicle encara no arriben, però, al mig milió, menys d’un 6% de la població. Segons les dades del Departament de Salut, ja hi ha 1.022.501 persones vacunades amb la primera dosi, un 13,2% de la població.

Salut creu que la següent fase de vacunació, corresponent a la població d’entre 70 i 79 anys, serà més lenta en comparació a la dels majors de 80 anys. Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, l’inici de la següent fas de vacunació, prevista per al pròxim 12 d’abril, coincidirà amb l’administració de les primeres segones dosis de la vacuna d’AstraZeneca.

Vergés ha assenyalat que la vacunació de la població d’entre 70 i 79 anys “durarà setmanes” i ha afegit que “no serà fins a finals d’estiu” que Catalunya tindrà un percentatge d’immunització “prou gran per tenir un canvi d’escenari al país”. Les persones compreses en la franja de 70 i 79 anys no s’hauran d’inscriure a cap web per demanar cita per a la vacunació. Seran els equips d’atenció primària que contactaran directament amb cada usuari i els donaran dia i hora per rebre la vacuna ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img