Anunci Publicitarispot_img
DestacatsUn policia anònim redacta un escrit per esclarir la situació real del...

Un policia anònim redacta un escrit per esclarir la situació real del cos a Mataró

spot_img

L’agent explica la problemàtica salarial que ha generat les situacions d’absència de servei durant els torns nocturns de cap de setmana

Una persona anònima que s’identifica com a membre de la Policia Local de Mataró ha fet arribar un escrit signat amb el segell del cos a un dels grups de difusió de Facebook més importants de la ciutat: ‘Mataró Segura’. El grup compta amb quasi 6.000 persones inscrites i és un espai que s’utilitza per informar dels problemes de seguretat i convivència que es viuen als diferents barris de Mataró.

L’objectiu de l’escrit, segons afirma l’autor, és la “transparència” i visibilitzar els motius reals pels quals els agents rasos del cos “es troben sense comandaments orgànics durant el torn de nit”. “Com a policia afectat, em sembla d’una total irresponsabilitat i, a més, si aquesta informació es manipula amb una finalitat egoista i es facilita als partits polítics perquè la utilitzin”, diu la carta.

L’escrit explica que la Policia Local de Mataró “té destinats al torn de nit quatre comandaments per realitzar les tasques de cap de servei”, els quals fan torns per assegurar que “cada cap de setmana hi hagi dues persones de servei”.

L’autor de la carta assegura que el conflicte real que viu el cos i les dificultats que hi ha als torns de nit per oferir servei estan directament vinculades a “una reivindicació salarial sobre les hores extres”. “Els comandaments de la Policia Local de Mataró cobren per fer una hora extra entre 25 i 30 euros, depenent de si és diürna, nocturna o festiva. Resulta que aquest valor és el mateix que cobren els agents, cosa que els comandaments no veuen bé. Volen cobrar més que ells. Jo em solidaritzo amb la seva reivindicació, però no comparteixo les tècniques de pressió que utilitzen per aconseguir els seus objectius”, relata l’agent.

Baixes permanents

La carta també denuncia una “baixa quasi permanent” d’un dels quatre comandaments del torn de nit. “Un altre dels quatre comandaments ve a treballar de forma intermitent a causa de baixes mèdiques i els altres dos són dirigents del sindicat, i s’acullen al seu dret sindical de gaudir de permís per no venir a treballar els caps de setmana. Es dóna la circumstància que aquests comandaments reivindiquen la falta de personal a les nits, sobretot els caps de setmana, quan ells no treballen”, s’explica.

“Els caps i els sergents s’organitzen entre ells perquè els comandaments del torn de nit no vinguin a treballar i quan la comissaria demana comandaments d’hores extres per cobrir les baixes, cap d’ells es presenta voluntari, per així crear aquesta situació de manca de comandament dins del servei i generar pressió”, afegeix.

Demanda d’ordre

“Jo, com a policia, dic a Ajuntament, comissaria i sindicat que estan afectant la meva feina i la meva integritat com a agent. Hem d’entonar entre tots el mea culpa i solucionar els nostres problemes amb discreció, perquè al final sempre en paga les conseqüències el mateix: el ciutadà. A l’Ajuntament li demano que posi ordre, als comandaments policials que no es distreguin de la seva feina, i als representants sindicals més honestedat i que vinguin a treballar, que els necessitem”, clou el text

Anunci Publicitarispot_img

Articles similars

Anunci Publicitarispot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img