spot_img
DestacatsMataró participa al programa d’atenció i acollida per a animals de víctimes...

Mataró participa al programa d’atenció i acollida per a animals de víctimes de violència masclista VioPet

spot_img

El programa preveu que aquests animals puguin estar en cases d’acollida voluntàries fins que puguin tornar amb la persona propietària

L’Ajuntament participa al programa VioPet, un programa d’atenció i acollida per animals de víctimes de violència masclista impulsat per la Direcció General de Drets dels Animals, ens depenent del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu intervenir de manera col·laborativa amb el Servei de Benestar Social o altres serveis que gestionin casos de violència masclista on es detectin víctimes que conviuen amb animals. En cas que la víctima no tingui un lloc segur per al seu animal de companyia, s’activa el protocol per cercar una acollida temporal de la mascota.

El programa funciona gràcies a una xarxa de llars voluntàries que es fan càrrec de l’animal fins que la situació de la víctima s’estabilitza. L’equip de VioPet ofereix un servei d’atenció 24 hores i manté un contacte constant tant amb les famílies d’acollida com amb les víctimes, a qui ofereix de forma freqüent informació sobre el seu animal. En tot moment es garanteix l’anonimat i la seguretat de la casa d’acollida, de l’animal i de la pròpia víctima.

El fet que l’equip de VioPet actuï com a transmissor permet mantenir l’anonimat i la seguretat de la casa d’acollida, de l’animal i de la pròpia víctima. El programa també preveu la possibilitat d’acollir animals al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD), de forma solidària, acollint animals d’altres municipis i viceversa per tal de poder mantenir l’anonimat dels espais d’acollida.

Aquest recurs d’acollida d’animals és de caràcter temporal, ja que l’objectiu és que pugui retornar amb la persona propietària un cop aquesta estigui en disposició de tornar-lo a tenir al seu habitatge.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img