spot_img
DestacatsMataró inicia un projecte per millorar el diagnòstic de la incontinència fecal...

Mataró inicia un projecte per millorar el diagnòstic de la incontinència fecal en dones

spot_img

A Mataró, 12.000 dones podrien patir aquest problema, i la majoria estan sense diagnosticar

La incontinència fecal és la incapacitat de controlar voluntàriament l’evacuació intestinal, provocant que la persona tingui pèrdues de femta o líquids fecals. Afecta entre el 5 i el 15% de les dones (la prevalença entre els homes és molt més baixa) i aquesta xifra pot arribar fins al 48% en el cas de persones que viuen en residències. Aquest problema pot ser conseqüència de diversos factors, com ara lesions neurològiques, intoleràncies alimentàries, malalties intestinals, debilitament dels músculs del sòl pelvià o determinades cirurgies.

Infradiagnòstic. Tot i aquesta prevalença, el tabú i l’estigma social fan que la incontinència fecal estigui infradiagnosticada. Així, pràcticament la meitat de les persones que pateixen aquest problema no consulten mai un especialista i, per tant, no reben cap tractament.

Per solucionar aquest problema, s’acaba d’iniciar un projecte multidisciplinari en el qual participen professionals de l’Hospital de Mataró, dels centres d’atenció primària i de l’ASSIR de la ciutat. Aquest estudi compta amb els equips de recerca de la Unitat de Proves Funcionals i digestives del CSdM i del centre de recerca IDIAP Jordi Gol.

Quantificar les afectades a Mataró. La primera fase del projecte té com a objectiu determinar la prevalença de la incontinència fecal a la ciutat de Mataró, que s’estima en unes 12.000 dones. Per fer-ho, un total de 2.000 mataronines seran contactades per telèfon per saber-ne la prevalença entre tres tipus de dones:

  • mares recents
  • postmenopàusiques 
  • majors de 75 anys
spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img