Anunci Publicitarispot_img
DestacatsProp de 13.000 mataronins viuen amb menys de 5.000 euros de renda

Prop de 13.000 mataronins viuen amb menys de 5.000 euros de renda

spot_img

La renda mitjana a les llars de Mataró és prop d’un 15% inferior (uns 5.000€ més baixa) a la de la comarca del Maresme

Despesa social més elevada amb menys capacitat fiscal, menys recursos i menys autonomia financera. Les conclusions de l’estudi ‘Segregació urbana i desigualtats intermunicipals’, elaborat per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) a petició de l’Ajuntament, posen de manifest les dificultats que té la ciutat en comparació amb els municipis del seu entorn.

La primera dada a tenir en compte és que, “des del punt de vista de la segregació residencial, la renda mitjana de la ciutat de Mataró es troba significativament per sota del seu propi sistema urbà, de la comarca del Maresme i de la Regió Metropolitana de Barcelona”.

Amb més de 128.000 habitants, Mataró compta “amb una renda mitjana per llar prop d’un 15% inferior a la de la comarca del Maresme i la Regió Metropolitana de Barcelona”. Això, segons l’estudi, es tradueix a uns 5.000 euros menys de mitjana.

Les dades presentades també alerten de “l’elevada concentració de població que disposa de menys de 5.000 euros de renda”. Segons les seccions censals de Mataró, “hi ha un 10% de la població per sota d’aquest nivell”, fet que es tradueix en la següent dada: unes 13.000 persones viuen amb menys de 5.000 euros de renda.

Ingressos i despesa social

En el període 2012-2018 Mataró va obtenir menys ingressos per càpita (1.114 euros) que la mitjana dels que obtenen la resta dels municipis de la comarca (1.214 euros), tot i comptar amb una despesa social per habitant “molt superior”.

“En termes absoluts, la despesa social per càpita a Mataró és de 128,47 euros per sobre que la mitjana de la resta de municipis (un 36% més). En termes relatius, l’Ajuntament de Mataró dedica un 12,3% del total de la seva despesa a la despesa social, el que representa un 40% més que el global de la resta de municipis de la comarca”, clou l’estudi.

Per altra banda, el pes dels tributs en els ingressos municipals de Mataró és considerablement menor que en la majoria dels municipis amb més de 60.000 habitants a la Regió Metropolitana de Barcelona. De fet, entre els municipis més grans de l’RMB, Mataró es troba entre els que menys autonomia financera tenen. Només en tenen menys Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet

Anunci Publicitarispot_img

Articles similars

Anunci Publicitarispot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img